Talo Lumimustikka (Kohde 41).

Wessen kaikkien aikojen mielenkiintoisin ja hyvin yksilöllisesti toteutettu projekti on saavuttanut huipentumansa.

Ensinnäkin, olemme asiakkaillemme Astridille ja Rannolle erittäin kiitollisia luottamuksesta, että he antoivat Wessen sisustaa unelmien kotinsa. Haluamme olla lähitulevaisuudessa suunnannäyttäjiä, erityisesti Skandinaviassa, ja miksipä ei koko Euroopassa, luonnonmateriaalista valmistettujen kalusteiden ja sisustuselementtien alalla. Kyseisen messutalon emännän antaman tehtävän ensimmäisenä ehtona oli juuri luonnollisuus, sekä kalusteiden että viimeistelyaineiden valinnassa. Se ei ollut vaikeaa Wesselle, sillä juuri sitä teemme päivittäin – suunnittelemme ja valmistamme asiakkaiden toiveiden mukaisia kalusteita, joita kuvaavat käsitteet luonnolliset raaka-aineet ja käsityö. Wessen tunnuslause “We Love Wood” viittaa juuri siihen. Käydessämme messua edeltävänä keskitalvena Seinäjoella totesimme, että metsien, puistojen ja vesistöjen ympäröimä kaupunki sopii meidän tarjoamiimme ratkaisuihin erinomaisesti.

Kalustekokonaisuuksien tärkeimmät ideat ja avainsanat ovat nuoren perheen yksilölliset toiveet, käytännöllisyys, luonnonläheisyys, Wessen kalustemestareiden korkealaatuinen käsityötaito sekä kemikaaliton
pintakäsittely. Haluamme esitellä asuntomessuilla kestävää virolaista muotoilua ja tarjota messujen jälkeen talon omistajille ja heidän vierailleen pitkäksi aikaa miellyttäviä kokemuksia ja silmäniloa.

Keittiö on ennen kaikkea paikka, jossa ideat syntyvät – paikka viihtymiseen ja hyvän ruoan valmistamiseen perheelle ja ystäville. Keittiö on kodin sydän ja käyntikortti. Kyseistä keittiötä suunniteltaessa oli lähtökohtana avaruus ja valoisuus – molempia on täällä paljon. Laadukkaat ja helppokäyttöiset kalustehelat, Boschin nykyaikaiset ja energiatehokkaat keittiökoneet, suuret tasot ruoanvalmistukseen, suuret laatikot ja kaapit tarpeellisille esineille, käsin taotut vetimet, paljon Wessen mestarien käsityötä, laadukkaat ja luonnolliset Osmo-
öljyvahat, nykyaikainen muotoilu yhdistettynä maanläheiseen tyyliin – ne ovat, todennäköisesti Wessen lyhyen historian mielenkiintoisimman keittiökokonaisuuden tärkeimmät piirteet.

Kylpyhuonekalusteita kuvaa parhaiten toimivuus ja kestävyys sekä pelkistetty yksinkertaisuus. Työtasoissa käytimme ukrainalaista tammea, joka käsiteltiin korkealaatuisella, pintaa kosteudelta ja suorilta vesiroiskeilta suojaavalla Osmo-öljyvahalla. Kaappien ja laatikoiden etulevyt on valmistettu Virossa kasvaneesta männystä ja käsitelty peittävällä Osmo-öljyvahalla.

Eteisessä, läpikäytävässä vaatehuoneessa, lastenhuoneissa, konttorissa ja avoimessa ruokailuhuoneessa otimme lähtökohdaksi erityisesti toimivuuden. Käytimme paljon virolaista mäntyä sekä ukrainalaista tammea. Viimeksi mainitun osalta olemme ylpeitä, että saamme toiminnallamme ja materiaalien valinnallamme tukea edes hieman Ukrainan taloutta. Suuri suosikkimme on massiivinen, ukrainalaisesta tammesta valmistettu ruokapöytä, jonka ääreen mahtuu mukavasti kahdeksan ihmistä. Pöytä on käsitelty puolimatalla Osmo- öljyvahalla, joka suojaa puuta ja säilyttää sen ominaisuudet vuosiksi eteenpäin. Liukuovissa ja vaatehuoneissa käytimme vain laadukkaita heloja ja niissä on huomioitu ennen kaikkea käyttömukavuus. Lastenhuoneiden ja toimiston pöydät (ukrainalaista tammea) ovat kauniita ja ne on käsitelty valkomattaisella Osmo-öljyvahalla ja sekä puolimatalla öljyvahalla.

Koko prosessi ideasta ratkaisuun, on ollut niin nautinnollinen ja miellyttäviä tunteita tarjoava, että kaikista esineistä on tullut rakkaita ja lopputuloksesta voi olla vain ylpeä. Tärkeintä tässä projektissa on perhe, joka tähän hienoon taloon tulee asumaan – Wesse toivottaa heille menestystä ja miellyttäviä vuosia Seinäjoella.

Projektia koskevat tiedot:

Tuotteiden muotoilu ja sisustus: Liis Saare ja Margus Valge (Wesse), kaikki erikoiskalusteet ja Wessen alkuperäinen design.

Materiaalit: kaikki työtasot (mm. ruokapöytä ja toimistopöytä) ukrainalaista tammea, käsitelty luonnollisella öljyvahalla (Osmo). Kaikki näkyvät valkoiset pinnat virolaista mäntyä, käsitelty valkoisella kalustemaalilla (Osmo). Lastenhuoneiden pöydät ukrainalaista tammea ja luonnollista tammiviilua, käsitelty luonnollisella öljyvahalla ja valkoisella petsillä (Osmo). Huoneiden väliset liukuovet virolaista mäntyä, käsitelty luonnollisella petsillä (Osmo, eri sävyt).

Talonrakentaja: Honkatalot (www.honkatalot.fi). Arkkitehti Pirjo Viitasalo

Sisustustuotteet ja koristeet: Zoco Home (www.zocohome.com)

Kalusteiden viimeistely: Osmo (www.osmo.ee)

Puuamme: Khis (www.khisbath.com)

Koristeellinen seinäpaneeli: Okka (www.okkastyle.com)

Rakennustyöt (mm. erikoistyöt): Work Now OÜ

Valaistusratkaisu (suunnittelu ja toteutus): KVS valaistussuunnittelu Oy (www.kodinvalaistussuunnittelu.fi)

Kangaskatot: MESK Strech-katto Oy (www.meskstrechkatto.fi)

Keittiökoneet: energiaa säästävät Boschin koneet (www.bosch-home.fi)

Keittiön ja kodinhoitohuoneen altaat ja hanat: Villeroy & Boch ja Gustavsberg

Valokuvat: Niclas Mäkelä (Otavamedia Oy).

Taloon (Lumimustikka, talo nro 41) oli mahdollista tutustua Seinäjoen asuntomessuilla 8.7.–7.8.2016.

Lisätietoja messujen virallisilta verkkosivuilta: www.asuntomessut.fi


Osallistuminen Suomen asuntomessuille on yksi osa hankkeesta, jonka rekisterinumero on EU49857 ”Vientikyvyn kehittäminen Skandinavian ja Saksan markkinoille suuntauduttaessa”.